torsdag 12 mars 2009

Waldorfsallad

Jag har bestämt nu att jag inte ska "plåga" familjen och ev vänner som titar in på min blogg med en massa mat- och lchf-snack. Så nu kommer det att hamna här mina erfarenheter och tips om
olika rätter. Jag berättade häromdagen om hur jag provade att koka "spagetti" genom att hyvla vitkål med osthyveln och sen förvälla till lagom al dente i lättsaltat vatten. Hade sen riven parmesanost på som fick smälta in. Det blev jättegott. Ska väl inte säja att det smakade pasta men det var gott. Och man kan ju ha alla tillbehör till utom ketchup då. Men pesto i olika smaker, jalapeno, oliver etc.
Idag har jag gjort en waldorfsallad som omväxling till coleslaw som alltid står i kylen. Jag har fått smak på waldorfsallad sen jag varitpå spa i Sunne. I år fanns den ju dock inte till min besvikelse.
Men, för att det skulle bli nåt så tog jag vad jag hade för att få till det. Jag hade skaffat rotselleri, drygt 150 gr, ett stort rött äpple och sen knappt en dl hackade valnötter. Rotsellerin finrev jag, äpplet grovrev jag och så hackade jag nötterna. Blandade det sen med 3/4dl majonäs, 1 dl turkisk yoghurt, en skvätt citronsaft och sen knappt ½ tsk senap. Det blev bra faktiskt. Enligt recept ska man ha nån typ av sallad (roman eller annan) i åxå, men det hade jag inte. En del recept föreslår vindruvor och en del säjer stjälkselleri i stället för rotseller. Men det här dugde gott för mej. Antar att det var selleri- och valnötssmaken jag var ute efter. Passar till det mesta.
Sen har jag gjort min vanliga omelett till morgondagens frukost. 2 ägg med lite grädde vispas och steks i smör i stekpannan. När jag steker andra sidan lägger jag 2 skinkskivor och ett osttäcke på ena halvan och viker sen över andra halvan. Går fint att värma i micron på jobbet och sen klicka på lite ishavssallad eller liknande. (kanske waldorf?) Till lunch har jag tagit upp en portion moussaka ur frysen och tar med. Kvällen får bjuda på nån överraskning tror jag.

Inga kommentarer: