onsdag 24 september 2008

Omelett och lasagne



Det är roligt att prova nya grejer men vanligtvis kör man med säkra kort. Den här lasagnen med zucchini i stället för pasta har jag gjort länge och många gånger. Jag tycker den är så god.
Den är också lättare att göra än vanlig eftersom man inte behöver koka ostsås.
Omeletten har jag bara kommit på och den är ju väldigt enkel den med. Passar fint att ha med till jobbet som frukost eller lunch.

Lasagnen:

Gör en köttfärssås av mager nöt eller älg, (ca 400gr) med gullök, vitlök och färsk chili. Krydda med salt, svartpeppar och kummin. Tillsätt krossad tomat.
Varva sen tunt skivad zucchini (på längden) med köttfärssåsen. Först zucchini sen köttfärssås,
sen zucchini igen och köttfärssås och sist ett lager zucchini.
Häll på 1,5dl grädde. Jag använder 15%-ig. Sist skivar du på en mosarellaost.
Grädda i 200 grader.


Omeletten:

Tag 1 ägg och en äggvita och vispa lätt med lite vatten. Häll i smord stekpanna. Lägg sedan under stekningen på ena halvan t.ex. stekt svamp, skivad tomat och några skinkskivor. Riv lite parmesan över också. Vik sedan över andra halvan.








Inga kommentarer: